Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Kuala Lumpur Látnivalók

Petronas Ikertornyok:

A hotelünkből látható ikertornyokhoz este mentünk el, csodás az esti fényekben. Nevét az építtető kőolaj társaságról kapta, 451,9 méter magas felhőkarcoló, 2003-ig viselhette a Világ legmagasabb épülete címet, 1998-ban épült, ma a világ 19. legmagasabb épülete.

Kellemes sétával körbe lehet menni, van egy pláza a tornyok tövében. Simfoni Lake néven találjátok meg a Google Maps-en azt a szökőkutat, amit különböző fényekkel színesítenek, este nagyon látványos. Nagy tömeg gyűlt össze, de mégsem volt tolakodás. A szökőkúttól nem messze van a KLCC park, gyerekeknek kis vizes játszótér kedvez a kánikula enyhítésére.

Jegyet online több weboldalon kínálnak, Get Your Guide-on több lehetőség is van. Adott napra mi nem tudtunk már online jegyet venni, Skip The line jegyet (várakozás nélkül, vagy kevesebb várakozással) 27 EUR-ért kínálnak az oldalon, és a kinyomtatott jegyet a hotelba szállítják. Nem próbáltuk ki, mivel a hotelünk tetejéről csodás kilátás nyílt a városra, ezért megelégedtünk ezzel a látvánnyal.

Batu Cave:

Grabbal érkeztünk ehhez a Hindu Turista attrakcióhoz, 272 lépcső felfelé az út, kb 10 perc alatt átlagos fizikummal teljesíthető. A lépcső meredek, és hétvégén tömeg van. A lépcsőn felfelé a Mészkőbarlanghoz közeledve találkozhatunk majmokkal. A lépcső melletti majmok bármennyire tűnnek aranyosnak, lesik a lehetőséget, és elveszik a turistáktól az ételt, italt, telefont, táskát, szemüveget. Érdemes a két középső lépcsősort választani, ha a majmoktól tartasz. Turisták sajnos azzal szórakoznak, hogy adnak nekik ételt, majd evés közben elkezdik őket molesztálni, vagy úgy csinálnak, mintha el akarnák venni tőlük az ételt, mire természetesen vicsorognak, erről pedig a turisták csodás Insta fotókat készítenek. Egy valamit elfelejtenek, hogy ezek az állatok még mindig vadon élő állatok, később ez váltja ki belőlük az agressziót. A Barlanghoz érve ismét van egy lépcsősor lefele, majd felfele, így jutunk el a végső állomáshoz. Az út végén is vannak majmok, kissé félénkebbek. Egy turista próbált inni adni nekik, videó róla itt:

Amikor fent voltam, 2 majom egymásnak ugrott, mire minden majom megrémült, és felszaladtak gyorsan a hegyre. Amikor úgy ítélték, hogy elmúlt a vész, visszajöttek, majd 2 majom gyorsan elvett minden élelmet, amit a turistáknál találtak. A Batu Cave egyébként az egyik legnépszerűbb, Indián kívüli hindu szentély. A lépcsők előtt egy 42 méter magas  Hindu Istenség áll, aminek a készítéséhez 300 liter arany festéket használtak. A lépcsőn felfelé haladva láthatunk hívőket, akik a fejük tetején visznek el egy kis edényt, amiben tej van. Fent találhatjuk a Cathedral Cave-et, hindu dekorációval.

Szabály szerint ide nem lehet felmenni rövid nadrágban, de ha abban érkeztél sincs semmi gond, mert lehet bérelni kendőt 5 ringgitért, amelyből visszaérkezéskor 2-t visszaadnak. Nincs belépődíj, a lépcsők alján kis szuvenír boltok vannak, és az egész területen tilos a dohányzás.

Kínai negyed:

Petaling Street Market, ezt keresd a Google Maps-ben. Nekünk helyiek tanácsolták, hogy ne vegyünk itt semmit, helyette javasolták az Uptown Danau Kota plázát. Állítólag a turistáknak külön árakat használnak, amelyek magasabbak.

KL Tower:

Menara Kuala Lumpur, telekommunikációs torony és kilátó egyben. Belépőjegy ára: 26 ringgit. A világ 7. legmagasabb egyedül álló tornya. Itt van egy Sky Box nevű rész, ami egy üveg kocka, amibe be lehet menni fényképet készíteni, 300 méter magasan. Úgy hirdetik a jegyet, hogy nézz szembe a félelmeiddel. Az Observation Deck a zárt kilátó, akadálytalan, 360 fokos látképet kínál Kuala Lumpur-ban, kétségtelenül a legjobb hely fotók késztésére. Rossz időben nem látogatható,

Piac:

Market Cowkit, Pasar Chow Kit néven találjátok a Google maps-en. Eltekintve attól, hogy a halpiac és a húspiac miatt eszméletlen bűz van, zamatos gyümölcsöket vásárolhatsz. Mangosztán és rambután, mandarin, alma, kígyógyümölcs, mini mandarin, minden elérhető, és bármit kóstoltunk, nagyon finom volt.

Akvárium:

A KLCC park mögött van, bővebb infó itt: https://aquariaklcc.com/buy-ticket/

Thean Hou-templom

Kínai templom, mivel most kínai új év van (2020. január vége), viszonylag sokan voltak, óriási dugó volt az úton. Annyiból volt most érdekesebb, hogy fel volt díszítve szépen, de számomra semmi extra élményt nem adott.

Ezen felül Kuala Lumpurban található Madárpark, Lepkepark, számos vásárlási lehetőség, piacok, ezeket azonban mi nem próbáltuk ki.

Általános információk a városról ebben a bejegyzésben találhatóak:

https://turistavagyok.hu/kuala-lumpur-altalanos-informaciok/

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy