Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Hoi An

Hoi An egy ősi, csodálatosan szép város. A régi városrészben sétálgatni az egyik legjobb program, garantálom, hogy nem tudod eltenni a telefont, mert folyamatosan látni fogsz fényképezni valót. Mi más van még Hoi An-ban, ami miatt érdemes ide jönni?

Nos, ha ez a város a célok között van, akkor legjobb, ha üres bőrönddel jössz, mert itt mindent méretre készítenek Neked, Rád szabva. Legyen az papucs, szandál, pénztárca, ing kosztüm vagy bikini, minden lehetséges, és minden egy nap alatt kész van. Érdemes kettőt rászánni, ha az első próbán esetleg nem tetszik valami, akkor legyen idő módosítani. Azt nem mondom, hogy minden nagyon olcsó, de minden nagyon szép.

Mit lehet itt csinálni, amíg elkészül a ruha?

Thanh Ha Pottery Village – itt fejenként 35 000 VDN belépőt kellett fizetnünk, de kaptunk cserében ajándékot. A születési évünknek megfelelő horoszkóp szerinti kis agyag sípot kaptunk. A kis falu fazekasokkal van tele, bemutatják, hogy készülnek a termékek, de ha nem akarsz vásárolni, akkor is hangulatos itt sétálgatni.

Silk Village Hoi An – ide 4 féleképp lehet bemenni, három szervezett túra van, egy megmutatja a lámpák készítését, egynél ki lehet próbálni a selyem szövés bizonyos műveleteit, egynél pedig italok is vannak a túrában. Csak úgy nem nagyon akartak minket beengedni, de mi már Kambodzsában végignéztük a selyemkészítés folyamatait, ezért nem akartunk ide bemenni egy 1 órás vezetett túrára. A boltba bemehettünk, és egy kicsit körbe tudtunk nézni. Csodás kelmék, széles választék, nagyszerű sálak, egyszóval remek hely.

Tra Que Vegetable Village – nagyjából egy kert, csodásan elrendezett zöldséges veteményesekkel. Itt is fizettünk 35 000 VDN / fő belépőt, cserébe kaptunk egy welcome drinket, amit nem mertünk meginni. A vízben sem voltunk biztosak, hogy honnan van, illetve érdekes magok úszkáltak az italban, ezért megkóstoltuk, de meg nem ittuk. Itt ebédelni is voltunk, és vízi bölényt is láttunk.

An Bang Beach – valahol olvastam, hogy Ázsia legszebb partja. Nálam Nua Penida vitte el az első díjat abból amit eddig láttunk, de kétség kívül remek ez a part. Ma mondjuk esett az eső, és csak sétálni tudtunk, de szívesen ott maradtunk volna még pár órára. Hatalmas hullámok, hosszan fodrozódó, habzó tengervíz tör ki a partra, csodálatos látvány, soha nem láttam még ilyen hosszan habzó fodrozódást.

Japanese Covered Bridge – azaz egy fedett híd. A hídon átkelni csak belépőjeggyel lehet. Nem kérdeztük meg mennyibe kerül, mert nem akartunk tovább sétálgatni, a híd aranyos, akárcsak az egész belváros.

Ennek a városnak lenyűgöző hangulata van, a régi városrészben nem közlekednek az autók, ugyanakkor bicajosok, bicajos tuktukok, és motorok igen ezért érdemes időnként az útra is figyelni.

Mindenki nagyon kedves, azonban figyelni kell az árakra, sok minden túl van árazva. A Night Marketen vacsoráztunk egyik este, amikor megrendeltük a Saslikot, amin 2 kocka hús volt, akkor még arról volt szó, hogy 2 pálca 50 000 VDN, majd mire fizettünk, ez az ár felment 100 000-re. Nyilván most kevesebb is a turista, ezért valamiből meg kell élniük, de időnként pofátlanok az árakkal. Egyébként a hús savanyú volt, szóval érdemesebb inkább máshol étkezni.

A Niht Market melletti Thu Bon River kis csatornája helyenként eszméletlen büdös, és a szálláson a csapból folyó víznek pont ilyen szaga van ezért fogmosáshoz mindenképp vegyetek ásványvizet.

Bármit rendeltek, vesztek, előbb az árat kérdezzétek meg, mert ha megrendeltétek, már nehéz lesz az árral alkudni. Sokan beszélnek angolul, és nagyon kedvesek az emberek, remek vendéglátók.

Én őszintén sajnálom, hogy nincs nálunk még 2 bőrönd, amit tele lehetne tenni csodaszép ruhákkal, de majd legközelebb.

Étkezéssel kapcsolatban kissé drágábbnak látjuk itt az árakat, mint mondjuk Da Nangban, de kb 350 000 VDN-ből itt is lehet ebédelni.

Hoi An-ban a Grab bizonyos részekről ki van tiltva, de szinte minden hotel biztosít kerékpárt közlekedéshez. Ennek megfelelően a taxi 1 km-re is 50 000 VDN-t kér, ami persze kifizethető, de máshol Grabbal ennyi pénzből 4-5-ször ennyit is lehet menni. Ma a túra végén az utolsó állomásnál a sofőrünk például úgy döntött, hogy itt a túra vége, és már nem visz minket vissza a hotelba. Van ilyen is….

A Grab Food-ot kipróbáltuk, valószínű szerencsénk is volt, mert nagyon hamar kiért az étel.

Ez a város egy kis ékszerdoboz, romantikus hangulat, mindenhol kis lampionok, békés vendéglátóhelyek, kedves emberek, csodás kelmék, ügyes szabók, cipészek. A tenger közelsége és a város hangulata miatt rákerült a “szívesen élnénk itt” listánkra.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy