Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Ho Si Minh Reptér

.A nemzetközi reptér részre érkeztünk Phuketről, és indultunk is tovább a belföldi járattal, ami egy másik terminálról indul. Érkezéskor viszonylag nagy volt a sor a reptéren az útlevél ellenőrzésnél. A vízumot előre online kell igényelni, amit beutazáskor meg kell mutatni. Le kell tölteni a dokumentumot, és ha van rá lehetőségetek, akkor nyomtassátok ki, a mi mobil nézetes vízumunkat nem annyira szerette a határőr. Kérdés nem volt, még csak annyi sem hogy meddig maradunk, bepecsételte, hogy egy hónap múlva hagyjuk el az országot, és kész is volt. Felvettük a bőröndünket, majd elindultunk kifelé. Ahogy kimész, már kínálják a sim kártyákat, és a taxikat. Vettünk is gyorsan 2 sim kártyát, 10 USD volt darabja, korlátlannak kellett volna lennie, de Hanoin kívül nem működött, ezért újat kellett vásárolnunk.

Kint 34 fokos csodás idő várt minket (november 26-ot írunk). Átsétáltunk a másik terminálra, ott beálltunk a check in részre. Láttam, hogy ugyanannak a légitársaságnak van egy korábbi gépe is, megkérdeztem a pultnál a hölgyet, hogy mehetünk e a korábbival, ha már a miénk késik. Mondta, hogy ő sajnos nem tudja átfoglalni nekünk, de ha odamegyünk a jegyértékesítéshez, akkor ők megnézik. 45 percünk lett volna mindenre, nem akartunk kockáztatni, maradtunk az eredeti gépnél. Feladtuk a bőröndöket, és mentünk a biztonsági ellenőrzésre. Előtte van egy útlevél ellenőrzés. Papucsot, cipőt, mindent le kell venni. Előttünk egy hölgy egy alvó csecsemővel akart átmenni. A kapunál olyan segítőkész volt a személyzet, hogy amíg a babakocsit és az anyukát ellenőrizték, a határőr dajkálta a csecsemőt, és amikor minden átment, akkor betette szépen a babakocsiba, hogy ne ébredjen fel. De mindez nem egy 2 perces folyamat volt, szóval nagyon segítőkészek voltak.

Bent a terminálnak két szintje van, 1-15 kapuk az emelten, dohányzó az emeleten, 16 és felette kapuk azon a szinten ahol az ellenőrzés van. Itt találhatóak boltok, és éttermet. Gyorsan ki is próbáltam egy levest, átszámolva nagyjából 900 Ft volt, és nagyon finom. Vettünk vizet, és egy kis nassolni valót az útra, 2 fél literes víz, és egy csomag nápolyi is kb. 800 forintra jött ki.

Ennek a reptérnek az érdekessége, hogy nincs hangos bemondó. Ki van írva mindenhol, hogy szeretnék ha egy kicsit csendesebb lenne a reptér, ezért nincs hangosbemondó, figyeld az információs táblákat. Vicces volt, mert kerestek valakit, akinek vissza kellett mennie a check in-hez a bőröndje miatt, és ezt is egy táblára írták ki. Minden esetre úgy tűnik, működik, mert senki után nem kellett kiabálni hogy utolsó figyelmeztetés, gyere gyorsan gyorsan…

A biztonsági ellenőrzésnél viszonylag nagynak tűnt a sor, de végül hamar átjutottunk mindenhol. A váróban elegendő mennyiségű ülőhely van. A belföldi járatokhoz busszal szállítják az utasokat, és viszonylag gyorsan megy a check in is.

 

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy