Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

DivingPro.hu – búvárkodás magyarokkal Sharmban

Két dologban nem csalódtunk fél éves egyiptomi tartózkodásunk alatt, az egyik a Vörös Tenger, a másik a Divingpro.hu, azaz Szilvi és Zoli.

Utazásaink során nem keresünk magyar szolgáltatókat, beszélünk angolul, boldogulunk, és csak bonyolítaná a dolgot, ha mindig magyar cégeket, vagy magyarok által nyújtott szolgáltatásokat keresnénk. Thaiföldön kértünk magyaroktól is ajánlatot, háromszoros áron kínálták ugyanazt, amit mi magunk is el tudtunk intézni, ezért ott megfogadtuk, hogy ahogy esik úgy puffan. Szilvi és Zoli miatt sajnáltam, hogy őket nem előbb ismertük meg. Véletlen találkoztunk. A Facebookon az Egyiptom csoportban láttam Szilvi bejegyzéseit, majd mentünk vízumot intézni. Írom be a nevünket a látogatói könyvbe, jé, mondom, vannak itt magyarok előttünk. Nem volt nehéz megtalálni őket, mert kezükben volt a magyar útlevél. Aztán megbeszéltük, hogy majd később felvesszük a kapcsolatot,  nekem közben kint volt anyukám, elfoglaltak voltunk. Később viszont találkoztunk, és elmentem velük búvárkodni. Más cégekkel is voltam, ezért alább összefoglalnám a Divingpro.hu előnyeit.

Komolyan veszik a búvárkodást. Nem csak gyere aztán majd jó lesz, hanem tudd kezelni a felszerelésed, tudd tartani a mélységet, biztonsági megálló van, te leszel jobb oldalon te bal oldalon, utánam jöttök, stb. Előre leegyeztetve minden.

Elkötelezettek a környezetvédelem iránt, saját poharakkal készültek a túrára, hogy ne termeljünk felesleges hulladékot, és nem csak a túrákon, de az életük során is kiemelt figyelmet fordítanak erre.

Elmondják, mi fog történni, és mikor, és úgy is volt. Ha azt mondják, 8-kor indulás, akkor 8 előtt érkeztek. Precízek, pontosak.

Nem volt kapkodás, nem volt pánik vagy siettetés.

Tökéletesen tiszta felszerelést kaptam. Fertőtlenített eszközöket.

Mindent dokumentálnak, normális tájékoztatás van, végig kérdeznek mindent, akkor is ha vizsgázott búvár vagy, milyen gyógyszert szedsz, lehet e azzal merülni stb.

Készítettek képeket, megkaptuk őket, mindenféle felár nélkül.

Sajnos nem náluk csináltam meg az Open Water tanfolyamot, ami sok szempontból jobb lett volna, de legalább merültünk párat, és kaptam gyakorlati támogatást.

Egyébként mindenkitől ezt a szintet várnám, de nem így van. Voltam olyan helyen, ahol annyira nem volt egyértelmű az eligazítás, és nem koordinálták a csapatot, hogy az én társam hol felettem volt, hol jobbra hol balra, folyton keresgetni kellett. A felszerelés annyira nem volt karban tartva, hogy a mellényembe kis levegőt akartam csak engedni, de beragadt a gomb, és teljesen felfújtam. A csutora nem volt elmosva, szóval fertőtlenítőt kellett vinnem magammal. Hol a fejembe rúgtak bele, hogy a lábam alatt volt valaki, és volt olyan velünk, aki mindent megtapogatott. Halakat, korallokat, mindent. Senki nem szólt rá. A túrákon ha csináltak képeket, minimum 25 USD-ért árulták (átlagosan 6-8 képről van szó, 7500 Ft-ért). Divingpro-ban az is szimpatikus, hogy tisztelik a természetet, csodálják az állatokat, és ez közös is bennünk. Ha Shamrban jártok, és búvárkodni akartok, akkor www.divingpro.hu, keressétek Szilvit és Zolit. Életre szóló élményt adnak. 

 

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy