Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Bali Denpasar Repülőtér

Ez a reptér kellemes csalódás volt, annak ellenére, hogy a check in-nél volt némi fennakadásunk. Egy papíron ugyanis ki volt téve, hogy nem vihetünk fel a gépre szelfi botot, telefon tartót, és semmi olyat, amire kamera szerelhető. Nálunk van egy kép stabilizátoros bot, amiben van akkumulátor, tehát a nagy bőröndbe sem tehetjük, ezért kérdeztem a személyzetet, hogy akkor ezzel mégis mit kezdjünk. Mondták, hogy szedjük szét. Mivel nem lehetett, illetve a GoPronkat sem lehetett lecsavarni a botról amire rögzítve van, ezért végül ránk hagyták. Feltételezem ez inkább légitársaság specifikus szabály lehet, mert a biztonsági ellenőrzésen senki nem foglalkozott vele. (Malindo Air)

Biztonsági ellenőrzés előtt útlevél ellenőrzés, egyesével lehet csak menni, családok párok nem mehetnek együtt. Érkezéskor semmilyen különleges procedúra nem volt, útlevél ellenőrzés, és mehettünk is tovább, megkérdezték mennyi ideig leszünk itt.

A reptéren érkezéskor lehet SIM kártyákat venni, még az útlevél ellenőrzés előtt, így ha mégsem engednek be az országba, legalább interneted lesz.

Induláskor ahogy bejutottunk a terminálra, boltok tömkelege várt minket. Étkezési és vásárlási lehetőségek, viszonylag nagy területen. A terminálon belül is van dohányzó, nem tudjuk, hogy csinálják, de nincs benne füst. A mosdók tiszták, és van elég ülőhely mindenhol. Számomra kicsit hideg volt a reptéren, de repüléshez mindig tartok magamnál egy hosszú ujjút, így ezzel nem volt gond. A reptér összességében rendben volt, a check innél kicsit sokat kellett időzni.

A reptérre egyébként csak a Grab mehet be, és az az autó, amit előre rendeltünk, ezért érdemes előre letölteni a Grab applikációt. Ugyanakkor több területre nem mehet be a Grab autó, ezért ezt jobb előre leegyeztetni. Ubud bizonyos területeiről ki van tiltva minden, csak a helyi sofőrök mehetnek be.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy