Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Albatros Seaworld Marsa Alam

Marsa Alam – Albatros Seaworld

Az egyik legjobb hotelünk volt Egyiptomban – persze hozzáteszem, hogy a mi szempontjaink szerint. A szálloda viszonylag nagy területen fekszik, tág terek, nagy éttermek, rengeteg medencével. A személyzet kedves, összehasonlítva az Albatros Modernával Sharm-ban, sokkal barátságosabbak.

Az első napokban az étterem kínálata elég szegényesnek bizonyult, de voltak jobb és rosszabb napok.  Amikor nagyon nem találtam rendes fehérjét, akkor reggeliről mentettem magamnak 2 toját, és ebédre salátát ettem tojással, édes burgonyával. Estére felváltva vagy az olasz, vagy a német éttermet nyitották ki, ahova előre kellett foglalni, és fix menüről lehetett rendelni. A fő étteremben késői reggelivel várták a későn ébredőket, és késői vacsora is volt természetesen. Reggel 2 helyen sütöttek frissen tojást, zöldség, pékáru, müzli pult, gyümölcs bőségesen volt, két féle mini virsli, húsgolyók, főtt tojás, palacsinta, gofri. Ebédre általában két féle leves, csirke hal és marha valamilyen formában, zöldségek nyersen, párolva, rizs burgonya. Önkiszolgáló továbbra is, szerintem a vacsorára finomabb ételekkel várták a vendégeket, de természetesen ez is ízlés kérdése. 12-16 óráig a parthoz közeli épületben pizza, tészta, némi nyers zöldség, gyümölcs fogyasztható. Ugyanebben az épületben az alsó szinten vannak fedett medencék, amelyek sajnos nagyon elhanyagoltak, így nem alkalmasak fürdésre. Ide dugták el a pingpong asztalt is, legnagyobb örömünkre, nagyon közel volt a szobánkhoz, és talán két alkalommal kellett várnunk a sorunkra. A fő étteremben van gyerek sarok, kis padokkal, tv-vel, hogy míg anyu apu eszik, a kicsik is elfoglalják magukat.

Alkohol: egyiptomi alkohol van, all inclusive ellátásban minden benne van. A Pina Colada egész iható volt, a helyi borokat egyszerűen nem szeretem, ezért tettem velük egy próbát, de nem jött be. 

Ami a hotel elhelyezkedését illeti: ha valaki merülni jön Marsa Alamba, akkor nem ez lesz a legjobb hotel, mert a legközelebbi kikötő, a Port Ghalib ig kb 50 perc autóútra van innen, minden kirándulás, túra innen indul.

A hotel strandja is remek élményt nyújt, térdig érő vízben találkoztunk Kékpettyes tüskés rájával, csodaszép halakkal, Vizi cipőt érdemes vinni, a parttól 15 méterre már tengeri sün is meg-megbújik a kövek között. Van kiépített stég, amin végig sétálni is élmény, és ha éppen nem fúj a szél, akkor a korallokat is megcsodálhatjuk sznorkelezés közben. Sharmban láttam ennél szebb korallokat is, de természetesen mindig van mit csodálni a víz mélyén. Marsa Alam eléggé szeles, az itt töltött 3 hétből mindössze 5-6 nap nem fújt annyira a szél, hogy a stégről is lehessen fürdeni. Szeles idő esetén is ki lehet sétálni, és csodálni az elképesztő hullámokat, de a lépcsőket ilyenkor le sem engedik, azonban a parton lehet fürdeni.

Ami a szálloda programjait illeti: soft animation van pillanatnyilag, reggel egy kis nyújtás, este mini disco, és időnként valamilyen show. Két főre csökkent az animációs csoport, ettől függetlenül este jó hangulata volt a főépületnek.

Ami nagyon szimpatikus volt ebben a szállodában: tényleg nagyon jól tudtunk pihenni, nagyok a terek. Nincsenek folyosók, ahol hangoskodhatnak, egy dolog tud zavaró lenni, ha a szomszéd hajnali 4-kor megy valamilyen túrára, vagy a reptérre, és becsapja az ajtót, illetve ha sokáig nyitva hagyja, akkor zenél. Ezt a funkciót nem annyira szerettük, de nem okozott nagyobb zavart. Itt nem egy nagy épületben vannak a vendégek, hanem több nagy ház van. A házakban pedig lent és fent is 4-4 szoba helyezkedett el. 

A szálloda vezetője egyébként egész nap cirkál fel és alá, ha valamilyen munkálat van, akkor ő előbb vagy utóbb biztosan felbukkan, minden nap láttuk valamelyik étkezésnél, rajta tartotta a szemét a pályán.

A szobánk nagyon tiszta volt, és tágas. 

Ami a SPA-t illeti, volt már jobb masszőrünk is, mint itt, a beauty szalont nem próbáltuk ki. A szállodában a wifi elég ramaty, a WEE és a Vodafon kártyák működnek csak a szobákban, a wifi nem. Ha max a családnak akartok írni, hogy jól vagyunk, akkor a recepció előtt erősebb volt a jel, de digitális nomádoknak, távmunkában dolgozóknak ez édes kevés lesz. El Quseirben van Wee iroda, kell hozzá útlevél, Vodafon hivatalos képviseletet nem találtunk, volt egy Vodafon bolt, de az üres Sim kártyát akarták 350 EGP-ért adni, és azon még nem volt net.

Összességében mi nagyon jót pihentünk itt, túrákra végül nem tudtunk elmenni, de erről majd később írok. Itt volt az első eset, hogy igénybe vettük a Turista Rendőrséget, hogy a befizetett túrák árát visszakapjuk. Mint említettem, ebből a hotelből egyébként minden túra nagyon messze van, a helyi búvár centrum nagyon drága.

A hotel előtt quad túrákra lehet jelentkezni, 35 EUR / fő áron, Sharmban 10 USD/ fő-ért privát túrán voltunk. A búvár centrum egy merülést 110 EUR-ért kínált, felszereléssel, check dive-al. Ideális hotel családosoknak, nagy terület, játszótér, gyerek medence, kicsiknek is van egy kis aqua park.

Hotelen belül szabadtéri nagy sakktábla, és 2 helyen biliárd asztal is rendelkezésre áll. Szerintem nagyon jól felszerelt hotel, hatalmas területen, rengeteg medencével.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy