Utazási tippek, tapasztalatok a világ körül tőlünk és másoktól

Szállások, repterek, országok, beszámolók

Albatros Moderna – Sharm el Sheik

Royal Albatros Moderna – Sharm el Sheikh

2021 januárjában töltöttünk itt 1 hónapot. Család barát hotel, egész napos aktív animációs programokkal, egész napos étkezési lehetőséggel, fűtött medencével, felnőtt, és gyermek aqua parkkal, csúszdákkal.

A hotel nagy, és elég nagy területen fekszik, több helyen kínál medencét, mindegyikhez közel van bár is. Nekünk februárban a fűtött medence is kicsit hidegnek bizonyult, ezért nem próbáltuk ki egyiket sem, de nagyon sokan fürödtek.

10:30-kor nyújtás egy füves területen, 11-kor hastánc oktatás a színpadnál, 12-kor aqua fitness, 15 óra körül darts, 16-tól step aerobik, este mini disco a kicsiknek, 21 órától pedig valamilyen műsor volt.

A hotelben működő SPA és fitness center nagyon szuper, nagy edzőterem, délelőtt szinte üres, este sokan vannak, volt olyan vendég, aki az üvöltő gyerekét is magával vitte edzeni. Étkezési lehetőség szinte egész nap van, sok saláta és gyümölcs bár, rengeteg vegetáriánus és vegán egytálétel is van, még spenótot is találtunk. 22:30-tól van késői vacsora egy étteremben, és 12-17ig van a medencékhez közel egy étterem, ahol néhány zöldség, gyümölcs, sült krumpli, szendvics, vagy rántott hal vagy rántott karfiol, és pizza van.

A hotelban csak egyiptomi alkohol van, többnyire mindnek pocsék az íze. Kávét teát egész nap minden bárban lehet kérni, a tea ki van rakva, önkiszolgáló módban működik. 2 ping-pong asztal, teniszpálya is van a hotelban, és a strandnál szinte minden nap cirkál egy-egy teve.

A hotel stégje 900 lépés, ha teljesen ki akarunk sétálni, csodás a víz, viszont viszonylag nagyok a hullámok a legvégén. Csodás gömbhalat láttunk már a stégről is. Délelőtt az apály miatt a tengerben a partról nem lehet fürdeni, ezért itt kisgyerekekkel csak sétálgatni lehet. A gyerek medencénél is vannak csúszdák, dézsa.

A szobákat szépen takarítják, tökéletes tisztaság volt mindenhol. Az étteremből bármit el lehet vinni, senkit sem érdekelt, ki mit vitt el, gyümölcsöt, húst, bármit ki lehet vinni. A vendégek 95%-a orosz nyelven beszél, 4% arab, 1% angol, ezért oroszul minden személyzet nagyon jól tud, angolul is boldogultunk, de volt ahol nehézséget okozott a kávé hideg tejjel.

A hotel kínál transzfer szolgáltatást, busszal a városba ki lehet menni, ezt egyszer sem próbáltuk ki, mivel a hotel elől megy a rendes helyi busz is, ami ott tesz le ahol kérjük, ezért nekünk kényelmesebb volt. A hotel mosodai szolgáltatása aranyáron van, a városba érdemes inkább kimenni.

Felnőtt, és gyerek aqua park is üzemel, csúszdákkal, medencékkel.

Több bár van szépen egyenletesen elosztva a területen. A hotel elhelyezkedése miatt kicsit szeles, az internet pocsék. Nabq területen állítólag mindenhol ilyen. Az Orange kb 2 km-re van, oda érdemes elmenni, és nem mindenféle shopban venni valamilyen kártyát. Mi vettünk Etisalatot, Vodafont, és az Organge jött be egyedül. Összességében ez a hotel ár érték arányban jó, egész nap történik valami, 11-kor azonban elhalkul, összegyűjtik a bulizni vágyókat, és elviszik őket a városba mulatni.

Párszor előfordult, hogy délelőtt nem volt meleg víz, edzés után akartam zuhanyozni, februárban azért nem volt olyan jó idő, hogy örültem volna a hideg víznek. A fürdőszobák szerintem szépek és nagyok. Hidegebb időben érdemes napos oldalra kérni a szobát, a mi szobánk árnyékos volt, pedig nagyon vágytunk egy kis napra. A személyzet összességében kedves, ha Te is az vagy.

Minden étterem üzemelt, és továbbra is önkiszolgáló mindegyik. A szálloda 100%-os foglaltság esetén sem kelt zsúfolt érzést, mivel nagy területen van, tágasak az éttermek, a medencék körül is elég napágy és hely van.

A személyzet hozzászokott, hogy az orosz nyelvű, kazah, ukrán, üzbég vendégek nem köszönnek, így ha mi köszöntünk, úgy néztek ránk mint az ufóra, egyből beszélgettek velünk, megjegyeztek minket, és a legfinomabb húst kaptuk.

A szálloda nagyon figyel a tisztaságra, higiéniára, előre csomagolják az evőeszközöket, az más kérdés, hogy aki csomagolja, az tüsszög köhög, nem mos kezet és csomagol tovább, de azért ez mégis csak Egyiptom, és még szokták ezeket az elvárásokat. Még a takarító személyzet is innivalót akart nekünk hozni, miután rájöttek, hogy mi kedvesek vagyunk.

Hosszabb tartózkodásra is alkalmas a hotel, egyedül a sok oroszul beszélő vendég türelmetlen, tolakodó, udvariatlan viselkedése volt zavaró, amiről a hotel igazán nem tehet. Személy szerint nagyon sajnáltam a személyzetet, mert semmibe sem veszik őket, arra sem hajlandóak, hogy kérjenek, vagy kivárják a sorukat, beállnak, és csak annyit mondanak: 2 vizet. Se hello, se kérek, se köszönöm. Aki ezeket alkalmazza, vele már mindenki nagyon kedves és mosolygós lesz.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználóbarátság javítása érdekében. A weboldal további használatával ezt elfogadod. Privacy policy